Shadow

Shadow

Карма
Профилът е видян 6801 пъти
Потребител от Събота, 29 Октомври 2011 21:14
Последно на линия преди 9 години

За мен

Основна информация

Пол
Мъжки

Информация за контакт

Образование

Приятели

 • Още нямате приятели

Последна дейност

 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Скрити камери - монтаж и приложение във форумите.
  Ами добро решение е, но не е на 100% сигурно. Ако са направени добре и не се вижда става. Зависи за какво се ползват - ако е за охрана .... не бих ги предпочел, ако е за друго съм съгласен. Далеч съм от мисълта, че скритата камера ще спре крадците. Аз бих заложил на импровизирано заключване. Ефекта ще е много по-голям ;)

  youtu.be/ZZoDgQYaOGI
  Прочетете още
  kunena.post преди 3259 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: PIR датчик за движение JQ-35 във форумите.
  Да, става и така. Има едни алармени системи със дистанционно ( не са много скъпи), но с такава и един датчик за охрана ( възможно най-обикновен PIR ) може да се закупи всичко ново за около ** лв. ( ** сумата е двуцифрена ). Имате сигурността на алармена система, силата на сирената, удобството на дистанционното, и ниската цена. Няма да назоваваме марката за да не правим реклама, но на пазара има такива решения. Дори и да бъде преустановено токозахранването, тя пак ще работи. А като няма някакъв предавател (трансмитер, GSM - модул, GPRS - модул, или друго известително у-во, с един датчик и един акумулатор от 4-5 A/h ще работи поне 3-4 дена .
  Прочетете още
  kunena.post преди 3345 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: PIR датчик за движение JQ-35 във форумите.
  Ами малко трудна работа е това което искате. Датчиците от този тип съм ги монтирал, и наистина при прекъсване на захранващото напрежение макар и за малко при подаването му датчика сработва за време или което е настроено, или за около 10-20 сек и после си работи нормално. Ако може да обясните точно за какво го използвате и каква е идеята му и ще ви предложа начин за отстраняване на проблема.
  Вариант 1: Единият вариант е цялата система да се захрани от един UPS. Предимството е, че такива проблеми няма да има почти никога ( зависи от мощността на UPS-а ) но нещо което си заслужава е около 100-тина лева.
  Вариант 2: Този вариант е малко по-професионален от първият. Ако вместо този датчик се монтира охранителен датчик, който е свързан към СОТ и от нея отделен проводник да командва сирената и прожектора посредством PGM-ите на централата ще стане доста по интелигентно. Не знам обаче каква е централата, и дали може да се изтеглят 2 проводника от евентуалният датчик за външни условия и прожектора до централата. PGM-а е слаботоков но с едно реле с диод на бобината и програмиран като хората PGM става всичко.
  Недостатъка на този метод е, че датчиците за външни условия са от 70-80 лв нагоре и ще трябва да се окабели допълнително.
  Има и други варианти, но пишете какво точно искате да стане и ще се измисли нещо.

  Прочетете още
  kunena.post преди 3348 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Скрити камери - монтаж и приложение във форумите.
  Ами за първата можем малко да поспорим за шпионка на вратата. Диодите ще се виждат през нощта и малко ще се разкъса комуфлажа на "скритата камера". Необразован човек може да не забележи камерата/камерите, но обиграно око ги вижда веднага даже и без устроиство. В едно софииско заведение за хранене има доста "малки летящи чинии" на стените и тавана. След внимателно вглеждане забелязваме че са много камери с пинхол. На човек, който не е запознат му харесва интериора и "дрънкулките", но в същност има двуцифрено число камери. Ако успеете да "маскирате" обектива до неузнаваемост, .... мисията ще е изпълнена.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3376 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Основни видове керемиди във форумите.
  А според вас кое е по-добро решение - воалит с посипка или керемиди?
  Прочетете още
  kunena.post преди 3539 дни
 • Влади благодари за мнение в темата Отговор: лед светлини в кухнята
  kunena.thankyou преди 3609 дни
 • Shadow Предимстжа и недостатъци на BOSCH GBH 3-28. Кой бихте избрали GBH 3-28 или GBH 2-28 ?
  GBH 3 28 DFR Professional Rotary hammer with SDS plus Rotary Hammers with SDS plus Bosch power tools for professionals 00:58
  Без описание
  videos преди 3609 дни
 • Shadow Малко повече информация за BOSCH GBH 2-28 DV. Наистина ли "Vibration Control" е ефективен и работи?
  Demo of Bosch Active Vibration Control 01:12
  http://www.toolstop.co.uk/bosch-gbh-2-28-dv-2kg-sds-rotary-hammer-drill-in-l-boxx-110v-p16270 Bosch's Eric Streuli demonstrates Active Vibration Contr ...
  videos преди 3618 дни
 • Shadow Случвало ли ви се е като пробиваре плочките в банята и те да се счупят? Пробиите плочките така както го правят истинските майстори. Вижте тук:
  Как да пробиете фаянс ? 01:40
  Как се пробиват фаясови плочки бе да се счупят ? За повече информация : http://maistor-bg.org/forum/9-oblitzovki/150-kak-da-probiete-fayans-profesiona ...
  videos преди 3619 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: лед светлини в кухнята във форумите.
  Ще ти трябва захранване 12 волта постоянно напрежение. Щом се касае за дължина на светодиодната лента равна на 1 метър, захранването може да е малко по размер. Каквито и да са диодите в светодиодната лента, едва ли консумацията на мощност ще е по-голяма от 5 W/1M., а именно токоизправител с параментри 12 В/ 0,5-1А е напълно достатъчно. Такива токоизправители има по магазините за електронни копоненти. Ако има нещо което съм пропуснал кажи.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3623 дни
 • Влади благодари за мнение в темата Отговор: лед светлини в кухнята
  kunena.thankyou преди 3623 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Интериорни врати - основни видове във форумите.
  Кога е препоръчително да се монтира врата на банята? Преди или след като се наредят плочките?
  Прочетете още
  kunena.post преди 3624 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: лед светлини в кухнята във форумите.
  Лед осветление със захранване на GSM няма да стане, защото диодните ленти искат 12 волта постоянно напрежение, а захранването на телефона е доста по-малко. И друго : Зависи от дължината на лентата, броя на диодите на един метър и вида им за консумацията на ток. Какво точно искаш да постигнеш? Малко повече информация за дължината на лентата която ти трябва? Траф с изправител си трябва на 100%. Зависи от дължината на лентата и от много други неща.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3624 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Как да монтираме осветително тяло на таван? във форумите.
  Осветителните тела не са никак лоши, а клипа е наистина образователен.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3660 дни
 • Shadow написа отговор в тема Отговор: Винилови настилки-видове и начин на монтаж във форумите.
  Преди поставянето на тези настилки задължително ли трябва да е направена саморазливна замазка?
  Прочетете още
  kunena.post преди 3963 дни