Мариян : :)

Мариян

Мариян

:)
преди 12 години
Карма
Профилът е видян 9552 пъти
Потребител от Вторник, 09 Август 2011 23:28
Последно на линия преди 9 месеца

За мен

Основна информация

Пол
Мъжки
За мен
Майстор БГ

Информация за контакт

Адрес
София
Област
София
Град
София
Страна
Bulgaria

Образование

Последна дейност

 • Русев благодари за мнение в темата Как се прави драскана мазилка
  kunena.thankyou преди 3345 дни
 • Мариян написа отговор в тема Отговор: Основни видове керемиди във форумите.
  Ние бихме заложили на качестжени керемиди.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3900 дни
 • Колкото и перфектно да сме подредили и обзавели жилището си идва момент, в който поне ние жените започваме да се чудим как бихме могли да го променим, тъй като имаме нужда от нещо ново и интересно в дома си. Обикновено започваме да мислим за цялостни ремонти, смяна на мебелите, промяна на цвета на стените — все неща, които са скъпо струващи и не всяко семейство може да си ги позволи.
  Не е нужно да променяте абсолютно всичко в жилището си и да пръскате излишни пари, само трябва да дадете воля на въображението си и ще видите как с много малко средства интериорния дизайн на дома ви може да се промени драстично.
  1. Използвайте голяма доза въображение и малко текстил  Като за начало можете вместо да купувате чисто нов диван, спалня или мека мебел с помощта на малко парче текстил да измайсторите нови, шарени възглавнички, които да поставите върху тях или пък да претапицирате старите си табуретки или столове в интересни и свежи цветове. ( В момента табуретките и столовете в различни цветове са изключително модерни и актуални).
  2. Освежете с цветя

  Купете няколко нови вида цветя и ги поставете в коридора, трапезарията или всекидневната. Цветята моментално променят визията на дома и създават един неповторим уют и красота.
  3. Пердета и щори  Подменете старите пердета и щори с нови — достатъчно е да смените цвета и материята на пердетата и помещението ще изглежда по различен начин. Можете да съчетаете подмяната на пердетата с поставянето на нови щори. В последните години много модни и актуални са текстилните щори, които могат да бъдат изработени и по поръчка в зависимост от вашите желания.
  4. Интериорни предмети и картини  Освежете помещенията си с ярки, интересни интериорни предмети, които можете да поставите на някоя полица или по земята. Красивите и нестандартни интериорни предмети създават изключително приятна нова визия на всяко помещение. Поставете картини по стените, като не е нужно те да са много скъпи, но все пак избягвайте прекалено кичовските произведения.  Прочетете още
  kunena.post преди 3925 дни
 • Мариян създаде нова тема Монтаж на ламинат в няколко лесни стъпки във форумите.
  В последните години едно от предпочитаните подови покрития е ламинирания паркет, тъй като той е сравнително евтин, предлага се в различни дебелини и цветове и е добър топло и шумоизолатор.
  Доста хора обаче се питат как се монтира ламинат и дали биха могли да се справят и сами, без да търсят майстори, които да го поставят.
  Ако и вие се чудите как да поставите ламинат в жилището си ще ви кажем, че той се поставя лесно и всеки, който има желание може да се справи сам.
  Като за начало разбира се трябва да измерите пода в помещението и да закупите подходящия ламинат. Тъй като подовото покритие се предлага в различни размери е добре да се посъветвате със специалисти, които в зависимост от това върху каква основа ще го монтирате (цимент, дървен под, теракот, ПДЧ или друг вид замазка) ще ви посъветват коя дебелина е най - удачна за вас. Освен ламината ще ви е нужно да закупите още: подложка и саморазливка замазка (след малко ще разберете защо).
  Инструментите, които ще са ви необходими са:  • Зеге (за изрязване на ламелите);
  • Чук (дървен) ;
  • Ролетка;
  • Изтегляща скоба;
  • Клинове (можете да си ги направите сами)

  Подът в помещението, в което ще монтирате ламината е желателно да бъде колкото може по-гладък и прав, тъй като ако има неравности ламината не може да бъде нареден и да прилепне достатъчно добре по пода и само след няколко месеца ще си имате проблеми. Затова преди да започнете да полагате подовото покритите е добре да почистите подовата основа от прах, камъчета и други. За идеални резултати след това положете саморазливна замазка, която ще изравни пода, ако някъде има неравности. Саморазливната замазка се полага изключително лесно и бързо, само с помощта на валяк.
  След като замазката изсъхне напълно се поставя подложката за ламината, която осигурява безпроблемното движение на ламинирания паркет по време на температурни разлики. Предполагаме знаете, че ламинатът е вид плаващ под (т. е. не се закрепва за подовата основа с лепило или други материали) и се влияе от различията в температурата. Подложката се поставя по посока на ламината.  Важно! Ако искате да получите добра топло и шумоизолация е добре да закупите фибранова или кокосова подложка.
  След като сте поставили подложката започнете да монтирате самия ламинат, който преди това обаче е престоял в помещението, което ще покривате с него поне 24 часа, за да се „климатизира”.  Реденето на ламината започва от стената, като на известно разстояние се поставят клинове. Клиновете е важно да бъдат поставени, за да не се допусне подуване на ламината в по - късен етап. Монтажът продължава, като посоката на редене винаги е добре да бъде перпендикулярна на прозореца.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3936 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Основни видове керемиди
  kunena.thankyou преди 3950 дни
 • Мариян създаде нова тема Основни видове керемиди във форумите.
  Един ремонт на покрив не е никак лесна задача, тъй като не всеки е квалифициран да се справи с него. Освен, че трябва да изберете подходящата фирма, която да ремонтира покрива ви трябва да изберете и подходящите керемиди, които да го покриете.
  В момента в търговската мрежа може да се открие изключително голямо разнообразие от керемиди, които са с различно качество (за съжаление далеч не толкова добро колкото от преди години) и разбира се на различни цени.
  Да разгледаме основните видове керемиди, които можете да откриете в момента на родния пазар.

  Керамични керемиди
  Този вид керемиди са традиционни за българското строителство и почти на 90% от къщите ( особено строените поне преди десетина години) са покрити с такива керемиди. Керамичните керемиди се произвеждат от различни видове глина, и могат да бъдат с глазура и без глазура.

  Полимер - пясъчни керемиди
  Този вид керемиди имат редица предимства пред керамичните и цименто - пясъчните като най големите от тях са: ниското им тегло, изключителната им удароустойчивост, устойчивост на различни атмосферни влияния и резки температурни промени и т. н.

  Цименто - пясъчни (бетонни) керемиди
  Тези керемиди се произвеждат от цимент, кварцов пясък, химически вещества, багрила и вода. Те са здрави, устойчиви на различни атмосферни влияния, пожароустойчиви са и се поставят бързо и лесно.

  Битумни керемиди
  В последните години този вид керемиди придобиха голяма популярност, тъй като монтажа им е бърз и лесен, леки са, предлагат се в различни форми и цветове и имат дълъг експлоатационен живот (от 10 до 40 години ).

  Метални керемиди
  Този вид керемиди всъщност представляват метални покривни покрития, които могат да бъдат фалцувани, щамповани или формовани (вълнообразни). Металните керемиди са леки, здрави и много подходящи за райони с обилен снеговалеж. Този тип покривни покрития са и енергийно ефективни, тъй като не позволяват на топлината да се изгуби.

  Каменни керемиди (плочи)
  Този вид покривни покрития са класика в жанра, но в днешно време не се използват много. Каменните плочи са здрави, тежки и дълговечни. В миналото с каменни плочи са се покривали къщите, но днес те се използват доста по - рядко, най - вече за покриване на реставрирани стари сгради и архитектурни паметници.
  Прочетете още
  kunena.post преди 3950 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Медни тръби - основни предимства
  kunena.thankyou преди 3953 дни
 • Мариян създаде нова тема Медни тръби - основни предимства във форумите.  Медните тръби са класика в жанра, тъй като са с универсално приложение. Този вид тръби притежават изключително добри технически характеристики и се използват за изграждане на тръбопроводни системи за пренос на студена и топла вода, за изграждане на топлопроводи за отопление, за изграждане на газопроводни инсталации и т. н.
  Изключителните свойства, които притежава медта като материал правят използването на медни тръби предпочитани пред всички останали видове тръби, които се предлагат на пазара.  Основните предимства на медните тръби са, че те не се влияят по никакъв начин от въздействието на хлорираната вода и благодарение на свойствата на медта, развитие на бактерии по вътрешната страната на тръбите е немислимо. Освен това отново благодарение на медта, от която за изработени тръбите притежават добра топло и електропроводимост и не корозират. Този вид тръби са устойчиви на големи натоварвания, притежават висока пластичност, което е от голяма полза в случаите, в които при замръзване на вода в тръбите те не се напукват, а само леко се разширяват и след нормализиране на температурите отново приемат формата си.  В търговската мрежа могат да се открият два вида медни тръби - меки и твърди. Меките се предлагат навити на руло от по 25 - 50 метра, а твърдите се предлагат на бройки с дължина от 3 до 5 метра.
  Меките медни тръби се препоръчват при монтаж на климатични системи, докато твърдите могат да се използват за израждане на тръбопроводна, газопроводна или отоплителна система.  В сравнение с останалите видове тръби, медните тръби издържат на по - голямо работно налягане, а благодарение на антикорозионните свойства на медта експлоатационният им период е доста дълъг ( от 40 до 100 години ).
  В последните години, за подобряване на характеристиките на медните тръби, се предлагат медни тръби покрити с външно полимерно покритие, което намалява загубите на топлина при преноса на топла вода по тръбите, предпазва от образуване на конденз при транспортиране на студена вода и осигурява надеждна защита на метала от механични увреждания.

  Както всяко нещо на този свят и медните тръби имат както своите предимства, така и своите недостатъци, като основните им недостатъци са:
  • По - високата цена;
  • Не добра поносимост към твърди и много меки води;


  Задължително условие при изграждане на система от медни тръби е използването само на еднородни материали, което ще рече да се използват тръби, спирателна система и съединителна система изработени единствено от мед.  Прочетете още
  kunena.post преди 3953 дни
 • Ние сме наясно, че няма човек, който да не е виждал, да не знае какво е гранитогрес и който да няма представа за какво се използва. Предполагаме обаче, че не са много хората, които имат представа от какви материали и по какъв начин се произвежда и съвсем накратко да ви запознаем с този сравнително нов строителен материал, който така успешно навлезе не само в домовете ни, но и във всички сгради, които посещаваме.  Всъщност гранитогресът е наистина съвременен строителен материал, чието производство започва през 80 - те години на миналия век в Италия. Благодарение на изключително добрите си технически характеристики като: здравина, устойчивост на различни атмосферни влияния, ниска водопоглъщата способност, семпъл и изчистен дизайн, гранитогресът бързо намери своето широко приложение в строителството за облицоване на подове в жилища, обществени и административни сгради, търговски центрове, алеи и други.
  Тази невероятна подова настилка намира приложение както за оформление на интериорния дизайн, така и за оформление на екстериора на сградите.  Гранитогреса се произвежда предимно от бяла глина с примеси от различни добавки като кварц, флуорит, фелдшпат и други. Всички компоненти се смесват и се пресоват под голямо налягане, след което пресованата суровина се изпича при температура 1200 - 1300 градуса. Готовите плочи гранитогрес са с много плътна и еднородна структура, което обяснява голямата им твърдост и устойчивост от механични повреди, висока устойчивост на различни температурни влияния и ниско водопоглъщане.
  Този материал е много подходящ за облицоване на подове, коридори, стълбища, пътеки и други, тъй като е здрав, стилен и придава индивидуалност и стил на всяка една сграда или дом. Много по-твърд е от теракота.
  Гранитогреса се предлага във вид на плочи, които могат да бъдат в изключително разнообразни цветове и с няколко основни разновидности на повърхността: релефни, полирани, матови и глазирани.

  Прочетете още
  kunena.post преди 3960 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Отопление с климатици
  kunena.thankyou преди 3969 дни
 • Мариян създаде нова тема Отопление с климатици във форумите.
  Наближи ли зимния сезон всички започваме да търсим варианти за отопление на дома и на всички ни се иска освен да ни е уютно и топло през студените зимни дни да спестим и от разходите си за електроенергия.
  Това е и една от основните причини за огромната популярност на климатиците като вариант за отопление.
  Отоплението с климатици е един от добрите, ефективни и икономични начини да отоплим дома си, а освен това тези уреди можем да ги използваме и през горещите летни месеци, тъй като са пригодени и за охлаждане.
  За да бъдат климатиците, които ще поставим в дома си напълно ефективни обаче трябва предврително да обърнем внимание на някой основни неща.  Преди всичко не бива да се забравя, че този тип уреди не са просто поредните уреди за дома, които можем да закупим по „красота”, да поставим в дома си и да включим в контакта.
  Изборът на климатик за отопление не е никак лесна задача, тъй като на пазара се предлага изключително богат избор от този тип уреди за отопление.
  Добре е да се знае, че климатиците биват основно два вида - инверторни и конвенционални.
  Конвенционалният тип климатик не се препоръчва за жилища, в които се живее постоянно, тъй като този тип климатици не са толкова икономични и ефективни. Конвенционалните климатици работят на пълна мощност до достигане на желаната температура, което е икономически неефективно.
  Инверторните климатици са доста по - икономични по отношение разходите за електроенергия, тъй като достигат зададената им температура чрез плавно повишаване на мощностите.  Другото особено важно нещо, което трябва да вземете предвид е климатик с каква мощност ви е необходим. Това условие е от голяма важност, тъй като ако закупите и монтирате климатик който е малък или съответно голям за вашето помещение, той няма да може да ви отоплява ефективно.
  Цената на която се предлагат климатиците също не е за подминаване, но нашият съвет е да заложите на климатик от фирма, която има традиции в производството на климатици.

  Прочетете още
  kunena.post преди 3969 дни
 • Влади благодари за мнение в темата Ондулин - добро решение на добри цени
  kunena.thankyou преди 3971 дни
 • Пламен благодари за мнение в темата Ондулин - добро решение на добри цени
  kunena.thankyou преди 3972 дни