Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Neopor - топлоизолация от ново поколение
(1 Разглеждат) (1) Гост
Саниране
  • Страница
  • 1

Тема: Neopor - топлоизолация от ново поколение

Neopor - топлоизолация от ново поколение Отдавна (преди години) #65

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Да живеем в красиви, топли и шумоизолирани жилища е основната цел на всеки един от нас, тъй като всички знаем какво е да не можеш да се стоплиш, дори когато отоплението работи на пълна мощност, но стените са студени и вятърът минава свободно през неуплътнените прозорци. Няма човек, който да не иска да има дом, в който уюта и топлината да го обгръщат още щом прекрачи прага му, както няма и човек, който да не иска да спести от разходите си за отопление.
За наша радост всичко това може да се постигне с поставянето на една добра топлоизолация в дома, което макар на първо четене да ни се струва скъпо начинание, веднъж поставена си възвръща инвестициите само за няколко сезона.
Един от най - иновативните материали за изолация, който се появи от скоро на пазара е най - новата разработка на компания BASF и той се нарича Neopor.
Neopor2.jpg

Главната разлика между Неопор и останалите изолационни материали се състои в това, че макар и разработен на базата на полистирола, той съдържа в структурата си графитени частици. Графитените частици имат способността да отразяват слънчевото лъчение, като по този начин намаляват топлинното поглъщане от материала. Вграждането на графитени частици в полистирола е революционна иновация при изолациите, тъй като с тяхна помощ се постигат много по - добри показатели при топлоизолацията, шумоизолацията и не на последно място много по - голяма устойчивост на материала към радиационни влияния.
Новият изолационен материал Neopor е изключително добър топлоизолатор, като при него се постига икономия до 60% от енергията, която се изразходва за отопление през зимния отоплителен сезон.
Благодарение на вградените графитени частици Неопор възпрепятства проникването на вредните U V и инфрачервени лъчи, което го превръща в един отличен изолатор, който осигурява сигурна защита от проникване на радиация в жилището.
Топлоизолацията с Neopor създава комфорта и топлината, от която се нуждаем и материалът е изключително подходящ за външна изолация на сгради и фасади, тъй като благодарение на отличните му топлоизолационни качества се постига максимална енергийна ефективност. Изолацията с Neopor преобразява външния вид на сградите, намалява риска от нарушаване целостта на фасадата и предпазва от проникване на радиационно лъчение. Освен това Неопор е произведен при спазване на всички европейски стандарти и изисквания за опазване на околната среда и е може да бъде рециклиран на 100%. Изолационният материал Неопор е с графитеносив цвят и се предлага в различни размери и дебелина под формата на листа.
Потребителите казали Благодаря: didistaneva, Plamen11
  • Страница
  • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.12 секунди