Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Медни тръби - основни предимства
(1 Разглеждат) (1) Гост
В и К
 • Страница
 • 1

Тема: Медни тръби - основни предимства

Медни тръби - основни предимства Отдавна (преди години) #186

 • black_tulip
 • Офлайн
 • Administrator
 • Публикации: 110
 • Карма: 92

medni_trubi_1.jpg


Медните тръби са класика в жанра, тъй като са с универсално приложение. Този вид тръби притежават изключително добри технически характеристики и се използват за изграждане на тръбопроводни системи за пренос на студена и топла вода, за изграждане на топлопроводи за отопление, за изграждане на газопроводни инсталации и т. н.
Изключителните свойства, които притежава медта като материал правят използването на медни тръби предпочитани пред всички останали видове тръби, които се предлагат на пазара.

medni_trubi_3.jpg


Основните предимства на медните тръби са, че те не се влияят по никакъв начин от въздействието на хлорираната вода и благодарение на свойствата на медта, развитие на бактерии по вътрешната страната на тръбите е немислимо. Освен това отново благодарение на медта, от която за изработени тръбите притежават добра топло и електропроводимост и не корозират. Този вид тръби са устойчиви на големи натоварвания, притежават висока пластичност, което е от голяма полза в случаите, в които при замръзване на вода в тръбите те не се напукват, а само леко се разширяват и след нормализиране на температурите отново приемат формата си.

medni_trubi_4.jpg


В търговската мрежа могат да се открият два вида медни тръби - меки и твърди. Меките се предлагат навити на руло от по 25 - 50 метра, а твърдите се предлагат на бройки с дължина от 3 до 5 метра.
Меките медни тръби се препоръчват при монтаж на климатични системи, докато твърдите могат да се използват за израждане на тръбопроводна, газопроводна или отоплителна система.

medni_trubi_5.jpg


В сравнение с останалите видове тръби, медните тръби издържат на по - голямо работно налягане, а благодарение на антикорозионните свойства на медта експлоатационният им период е доста дълъг ( от 40 до 100 години ).
В последните години, за подобряване на характеристиките на медните тръби, се предлагат медни тръби покрити с външно полимерно покритие, което намалява загубите на топлина при преноса на топла вода по тръбите, предпазва от образуване на конденз при транспортиране на студена вода и осигурява надеждна защита на метала от механични увреждания.

medni_trubi_6.jpg


Както всяко нещо на този свят и медните тръби имат както своите предимства, така и своите недостатъци, като основните им недостатъци са:
 • По - високата цена;
 • Не добра поносимост към твърди и много меки води;


Задължително условие при изграждане на система от медни тръби е използването само на еднородни материали, което ще рече да се използват тръби, спирателна система и съединителна система изработени единствено от мед.


medni_trubi_7.jpgПоследна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
 • Страница
 • 1
Модератори: Plamen11
Време за генериране на страницата: 0.13 секунди