Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Евтин и лесен вариант за отстраняване на влага от банята
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1

Тема: Евтин и лесен вариант за отстраняване на влага от банята

Евтин и лесен вариант за отстраняване на влага от банята Отдавна (преди години) #128

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Банята е най - мокрото помещение в дома и поради тази причина е едно от първите места, където се появяват влага и мухъл. Влагата в мокрите помещения може да се появи поради редица причини като непрофесионално изграден тръбопровод, не добре поставени плочки, не добро фугиране и т. н. Причините наистина са изключително много, но каквито и да са е наложително да се отстрани влагата бързо, за да не се разпространи и в останалите, съседни помещения.
За да се отстрани влагата в банята първо и задължително условие е да се локализира проблема ( т. е. да се открие причинителя на влага ). В случая най - добрият вариант е да се обърнете към професионалисти, които да установят с точност от къде идва проблема. Обикновено това става, като се разкъртят плочките в банята и се провери дали има теч или сълзене на тръби или съединения. Ако се открият такива тръби и съединения се подменят и банята се изгражда наново. Съветваме ви, ако изберете този вариант, след като приключи ремонта на банята да поискате от майсторите да тестват пред вас, като ги накарате да пуснат водата на тече поне 15 - 20 минути обилно, за да можете да разберете дали са си свършили работата добре или не. В противен случай може да се окаже, че вместо да сте се справили с проблема сте си отворили друг, още по - голям.
Този вариант е най - добрият възможен, но е свързан с време, превръщане на дома в строителна площадка, нерви и пари.
Затова ние ще се опитаме да ви представим един по-лесен, но признаваме си не много добър вариант за премахване на влага от баня, а вие сами ще си прецените на кой от двата варианта да се спрете.
И така, ако нямате в момента възможност да отделите средства за цялостен ремонт на банята има един вариант, който ще ви спаси от влагата и мухъла поне за година – две, след което обаче трябва да помислите за цялостен ремонт.
Първия етап от отстраняване на влагата в банята е разбира се да локализирате мястото, където тя се образува и с помощта на шпакла да отстраните подпухналите места до гладка основа. След този първи етап идва ред на нанасяне на блажна боя. Всички знаем, че блажната боя има свойството да „запечатва” и може да ви помогне в случая да „задържите” влагата няколко години. Можете да използвате обикновена блажна боя в кутии, но тя съхне доста по - бавно, затова нашия съвет е да използвате блажна боя - спрей, която се нанася изключително лесно и съхне доста бързо. Нанасяте боята равномерно по цялата обработваема повърхност и след като изсъхне нанасяте втори слой.
След като блажната боя изсъхне напълно задължително се нанася дълбокопроникващ грунд .
Последния етап при отстраняване на влагата в банята е нанасянето на подходяща шпакловъчна смес. Нанасянето на шпакловъчната смес става с помощта на маламашка, с която шпакловката се нанася равномерно по повърхността на стената, която обработвате. Добре е да се нанесат 2 - 3 ръце от шпакловката, след което ремонта на проблемния участък от банята е приключен.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.11 секунди