Здравейте, Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Акустични датчици - монтаж и приложение
(1 Разглеждат) (1) Гост
Монтаж на сигнално-охранителна техника
  • Страница
  • 1

Тема: Акустични датчици - монтаж и приложение

Акустични датчици - монтаж и приложение Отдавна (преди години) #93

  • black_tulip
  • Офлайн
  • Administrator
  • Публикации: 110
  • Карма: 92
Акустичните датчици или както са по - познати като „сензорите за стъкло” са много подходящи за монтаж на места, където има опасност нарушителите да се опитат да проникнат в обекта, счупвайки стъклата на витрините на търговски центрове, магазини, складове или пък да се опитат да проникнат в частни домове през прозорците или остъклените тераси. Акустичните датчици могат да се монтират в близост до стъкло или върху стъклото, но истината е, че е най - добре да бъдат монтирани в охраняваното помещение на места на които звука от счупването на стъклото ще достигне безпрепятствено до тях.

montajglastrek-GBD-II.jpg


По възможност е добре сензорите за стъкло да бъдат монтирани в средата на помещението, като разстоянието от датчиците до стъклото трябва да е от 1 до 5 метра.
Датчиците за стъкло са настроени да засичат и анализират звуци от счупено стъкло, като засечените звуци могат да бъдат под 20 Hz и над 20 Hz ( ултразвукови и инфразвукови ), както и доловимите за човешкото ухо звуци между тези обхвати честоти. Най - често акустичните датчици анализират честотния спектър 3 - 5 khz, което е и звука от счупеното стъкло.

GLASTREK-456.png


Сензорите за стъкло се монтират, за да дадат необходимото време на специализирания патрул на охранителната фирма да дойде на мястото на инцидента. Ако нарушителя влезе в обекта през стъклата, а там няма монтиран датчик за стъкло, алармата няма да сигнализира веднага, което означава, че нарушителя може да извърши обира на дома или търговския ви обект напълно безпрепятствено.

CrowGlastrek-GBD-II.jpg


Ако обаче има монтиран датчик за стъкло, той веднага ще засече звука от счупването на стъклото и ще подаде сигнал на специализирания екип, който ще дойде мигновено и ще извърши оглед на охранявания обект.

DSCGlastrekAC-100.jpg


Малко известен факт е, че акустичните датчици реагират на два вида звукови сигнали - от звука на счупено стъкло и от звука на падащите парченца стъкло по земята, като по този начин осигуряват още по - стабилна и сигурна защита на охранявания обект. На пазара могат да се открият и т. н.”интелигентни” акустични датчици, при които се програмира звука при който ще сработят. При интелигентните акустични датчици вероятността да подадат „фалшив” сигнал е сведена до минимум.


Последна промяна: Отдавна (преди години) от black_tulip.
Потребителите казали Благодаря: Plamen11
  • Страница
  • 1
Време за генериране на страницата: 0.12 секунди