Саниране

Написана от Майстор БГ. Posted in Строителни услуги

СаниранеПредлагаме пълния комплекс услуги по саниране на сгради. Основно това включва поставяне на външни топлоизолации, подмяна на дограма, подмяна на ВиК и електроинсталация, подмяна на отоплителна и климатична инсталация, поставяне на нов покрив или смяна на хидроизолацията.
ДОБРОТО САНИРАНЕ удължава живота на сградата с 50 години и увеличава енергийната ефективност с повече от 50 %. През 60–е и 70-е години на миналия век в България възникна проблемът с недостига на жилища. Това бе предизвикано от индустриализацията и последвалата миграция от селото към града. Именно през този период са построени и голяма част от панелните комплекси, половината от които в четирите най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас. Сега в България има 18 900 панелни сгради, разположени в 120 жилищни комплекса. В тях се намират 720 000 жилища, обитавани от 3 милиона българи. Експертни оценки и анализи показват, че около 20 % от панелките се нуждаят от неотложен основен ремонт.
Средният живот на сградите в България е 60 години. След като изтече това технологично време за ползване, постройките стават опасни и трябва да се санират, или да се разрушат. Според специалисти, ДОБРОТО САНИРАНЕ удължава живота на една сграда с около 50 години.
Поради тази причина, услугата за саниране на сгради стана изключително популярна у нас през последните години. Освен удължаване живота на сградите, друга основна цел на санирането е и рязко повишаване на енергийната ефективност, което води до над 50 % икономия на електро и топлинна енергия.

Мазилки

Написана от Майстор БГ. Posted in Строителни услуги

Мазилката представлява смес от различни материали, която се нанася върху стените в дадена сграда. Тя бива външна и вътрешна, а нейното предназначение е да придаде завършен и красив вид на сградата отвън, а също така и на стаите вътре. Като цяло мазилка е част от топлоизолационната система, но това съвсем не означава, че тя не може да бъде използвана в други случаи. Напротив – тя може да бъде нанесена върху гипсокартон, бетонова или гипсови основи, традиционни мазилки, плоскости от ПДЧ и други. Въпреки че мазилките са тънкослойни и образуват пласт от едва няколко милиметра, тяхната основна задача е да предпазват конструкцията на сградата.

Ние Ви предлагаме нанасяне на външна и вътрешна мазилка и тъй като всяка от тях се дели на няколко вида, тук ще Ви кажем с кои видове мазилки работим ние.
Видовете външни мазилки се различават основно по вида на свързващото вещество. Ние ще направим за Вас силиконова, силикатна, полимерна или декоративна мазилка – желанието е Ваше.